Информация

Профили за стени – как да ги използваме

Профили за стени – как да ги използваме

В стремежа си да направите своят дом по-красив вероятно търсите алтернативни решения за различни акценти или пък малко по-интересна визия, каквито предлагат т.нар. профили за стени. В това отношение един от добрите варианти са така наречените профили за стени. Те са съставени от един от двата материала – полиуретан или дурополимер, като единият по нищо не отстъпва що се отнася до устойчивост на другия. Ето и малко информация как можете да използвате тези профили за стени, за да направите жилището си интересно и индивидуално според вашите възгледи.

Къде можем да използваме профили за стени?

Единият от вариантите е да си направите рамки, в които да сложите тапети, близки по тоналност на основният цвят на стената. Това е доста интересно решение, рядко срещано у нас, но добре известно и често прилагано в чужбина. Самата рамка може да бъде боядисана или в много по-светъл цвят или в много по-тъмен от базовия, тъй като тя трябва да бъде акцентът в този дизайн. Разбира се тази комбинация би могла да се направи и с интериорна мазилка, а не с тапет, като тогава ефектът ще бъде още по-голям.

Друг метод за употреба на профили за стени е да украсите съществуващи вече ниши. Необходимо е само да изберете подходящият профил, в зависимост от размера на нишата и цялостната интериорна концепция разбира се. Когато дизайнът на помещението е сравнително модерен и изчистен, то и самите профили за стени трябва да бъдат подходящи и не много претрупани с извивки. Когато отвора е малък, то и профилът трябва да е нисък, ако пък е с пропорционално по-големи размери нишата, то профилът за стената съответно е необходимо да е по-висок.

Като цяло много често профили за стени се използват за рамки или ограждане на различни елементи от декорацията на нашия интериор. Често те могат да бъдат просто акцент, без да е необходимо да бъде поставяно нищо в тях. Най-важното е да бъдат боядисани, независимо дали в бял или друг цвят, като по този начин поддръжката и експлоатацията им значително се удължават.

Боята трябва да бъде миеща се, за да може лесно да се почистват, без да наруши целостта на покритието. Разбира се що се отнася до цветовете – вариантите са неограничени. От бял до черен цвят, като може да бъдат и позлатени, посребрени или пък да бъде нанесена някакъв вид декоративна мазилка.

За да се запознаете с разнообразието и приложението на богата гама профили за стени, посетете шоурума на Сънрайз на адрес: ул. Иван Денкоглу 46, София.

Попитай за профили за стени

0