Информация

Естествен паркет, ламинат и каква подова настилка да изберем

Естествен паркет, ламинат и каква подова настилка да изберем

Ако сте си задавали въпроса “Каква подова настилка да изберем дали естествен паркет, ламинат или друга?”, то днес ще се опитаме да ви помогнем как да подходите при подобни обстоятелства. Благодарение на огромното разнообразие от видове подови настилки, можете да избирате измежду различни предложения, спрямо вашите представи, очаквания и естествено цени и бюджет. Ще откриете различни продукти на пазара, обхващащи широка гама такива, включително ламинат, естествен паркет, екзотичен паркет, многослойни паркети и дори кожени подови настилки.

Изборът на подови настилки зависи от множество специфични предварителни условия. На първо място, естествено е предварително изчисленият и подготвен от вас бюджет или инвестиционен план. Когато търсите по ниско бюджетно решение като подова настилка, то добре е да се спрете на варианта ламиниран паркет или така нареченият ламинат.

Той е често предпочитана настилка за офиси и магазини, които се ползват под наем, както и от семейства, които не разполагат с голям бюджет за подова настилка, но въпреки всичко, предпочитат декори, които наподобяват естествен паркет.

Това е и основната цел на фирмите производители на ламинат – сравнително евтино решение, подходящо за малки бюджети, както и за временно ползване. Тук трябва да имате предвид, че периодът на експлоатация на една ламинирана подова настилка е в пъти по-кратък, в сравнение с този на масивен паркет. Ламинатът не се реновира по никакъв начин, така че ако по някакъв начин го нараните или изтриете горният му слой, то ще се наложи да го замените с нов.

Естественият паркет от друга страна е една дългосрочна инвестиция, която напълно оправдава по-големият бюджет, който трябва да предвидите за него. Да, той наистина е в пъти по-скъп, отколкото един ламинат, но можете да го ползвате десетилетия наред.

Всеки масивен паркет може да се цикли след време, след което да се лакира и така вашата естествена подова настилка е напълно обновена! Животът на един масивен паркет дъб например е в порядъка на десетки години, като с течение на времето можете да го тонирате в различни цветове, в случай, че ви е омръзнал натуралният му цвят. Екзотичните паркети са на принципа на естествените дървени паркети – дълъг период на експлоатация, като основната им разлика , спрямо добре познатите на нашият пазар паркети е в естественият им цвят, който е различен, както и в степента на твърдост.

Многослойни паркети – компромисният вариант. Многослойните паркети имат едно огромно предимство – подходящи са за подово отопление, благодарение на слоестата им структура. Обикновено най-често срещаният случай е няколко слоя да са изработени от иглолистна дървесина, а най-горният слой в рамките на 3-6мм да е от естествената дървесина, която е предпочитана от Вас. Ето защо можете да срещнете многослойни паркети с горен слой от мербо, дъб, избелен дъб, ясен и още много други натурални и тонирани дървесини. Общата им дебелина варира в границите между 14мм и 22 мм.

Кожени подови настилки – върхът на лукса представен от фирма Sunrise! Този тип подови настилки са за онези от Вас, които търсят неповторимост, лукс и ефект, който буквално спира дъха! Кожените подови настилки които предлагаме са на принципа на ламинираните паркети – опростена клик система, като същевременно има и варианти на отделни листове.

Всяка една кожена подова настилка е произведена от висококачествена рециклирана кожа, като е запечатана с горен слой PU лак, благодарение на който има висока степен на износоустойчивост. Кожените подови настилки се предлагат в голямо разнообразие на цветове и щампи, а в голямата си степен са отново със слоеста структура – варианти с HDF и корк като слоеве или само корк!

Изборът на подова настилка е във вашите ръце, но трябва да знаете, че разнообразието е наистина голямо. Изчислете бюджета си, изберете цвят – светъл, тъмен, червен, черен бял или друг, а консултациите и мострите оставете на нас! Екипът на Sunrise с радост ще Ви помогне да изберете най-подходящата за вашите изисквания подова настилка, спрямо вашите изисквания и напълно безплатно!

Свържете се с нас още днес и получете безплатна консултация, за това коя е най-подходящата подова настилка за вашия дом или офис.

0