Информация

Бамбуков паркет – екзотика в интериора от Sunrise

Бамбуков паркет – екзотика в интериора от Sunrise

Един от добре познатите видове екзотични подови настилки у нас е т.нар. бамбуков паркет. Той си остава все така модерен и дори по-предпочитан, а същевременно бързо, удобно и бюджетно решение за онези от вас, които търсят нестандартна визия при избор на екзотичен паркет. Едно от основните предимства на самия бамбуков паркет е именно по-интересната му шарка и визия.

Най-често бамбуков паркет може да се срещне в два основни цвята – жълт и кафяв. Вече обаче има и тонирани варианти, които ви предоставят по-голяма възможност за съчетания с интериора – оцветени в бяло, цвят венге, махагон и други. По този начин можете да внесете нетипично и нестандартно решение за подова настилка от екзотичен масивен паркет.

Друга характерна особеност на този вид паркети е, че освен цветово има и два основни типа структура. Това са обикновеният и най-често срещан модел бамбуков паркет, а вторият структура е така нареченият пресован или още срещано като наименование карбонизиран бамбук. Той определено има доста добри характеристики и качества. На първо място, това е по-високата твърдост и здравина на пресования бамбуков паркет. Самите единични дъски са по-тежки и плътни, което от своя страна води до по-продължителната във времето експлоатация на този паркет, в сравнение с обикновения вариант.

Както повечето екзотични паркети и бамбуковият се отличава особена визия, което налага правилно съчетаване с цялостното интериорно решение и мебели в конкретното помещение в което смятате да го поставите. Друго предимство на екзотичните паркети е че те често са в готово лакиран вариант, което обуславя техният бърз монтаж. В този случай не се налага допълнително циклене и лакиране на място след полагането, а е необходимо само залепването на паркетините.

Монтаж на бамбуков паркет

Монтаж на бамбуков паркет може да се осъществи по два начина – или чрез залепване за пода, или чрез залепване в самите сглобки на паркетините като при този метод ще трябва да се положи и подложка, както при ламинираните подови настилки. Що се отнася до первазите подходящи за бамбуков паркет, разнообразието е достатъчно голямо – има както масивни бамбукови первази, така и с естествен бамбуков фурнир или пък можете да изберете и полиуретанови первази, които да боядисате в предпочитан от вас цвят.

Можете да научите повече за все по-масовия паркет от бамбук и от нашата статия за плюсовете и минусите при избора на бамбуков паркет.

Не се колебайте да се свържете с нас на телефон 0885 225 444, чрез онлайн формата за чат на вашия екран или през страницата ни за контакт, за да сте сигурни, че ще изберете най-добрият бамбуков паркет за своя реновиран и елегантен дом.


 

0