Информация

Мазилки за баня – едно различно решение

Мазилки за баня – едно различно решение

Едно от най-често срещаните интериорни решения за стените в банята са плочките. Но ако този вариант не ви харесва и искате нещо по-различно, то можете да изберете и варианта мазилки за баня, които са създадени точно за такова приложение.

Това не толкова популярно интериорно решение, когато говорим за декорация и обзавеждане за баня става все по-предпочитано, поради многообразните цветови възможности, структури и релефи на мазилките. Не всеки тип мазилки обаче са подходящи за баня.

Понякога дори може да се наложи да положите най-горен слой защита против образуването на мухъл преди самите мазилки за баня, който същевременно да не позволява пропускането на влага в дълбочина. Една декоративна мазилка за баня трябва да бъде водонепропусклива и влагоотблъскваща. Има много модели – както такива, за чието нанасяне ще ви е необходим майстор, поради по-сложните и специфични техники за полагане, така и съвсем обикновена, с която можете и сами да се справите.

Съвременните иновативни разработки в тази насока са стигнали до такова ниво, че на пазара съществуват мазилки за баня, които можете да положите и върху вече съществуващи и поставени плочки. Разбира се релефът на старите фуги ще си личи, но пък има голямо разнообразие от цветове, от които можете да си направите различни комбинации, за да придадете собствен стил на вашата баня.

Нанасянето на мазилки за баня става само с широка четка, а техниките могат да бъдат най-различни – само в една посока, кръстосано или с въртеливи движения. Всичко това е въпрос на ваш вкус и лични предпочитания. Перлените ефекти в мазилката биха придали допълнителен блясък и специфично пречупване на светлината във вашата баня.

Въпреки, че са разработени специално за такъв тип специфични условия, има някои препоръки, с които ще трябва да се съобразите. Може би най-важната от тях е, че не трябва при използването на мазилка за баня, тя да бъде директно обливана с вода. Това са местата зад и много близо до душа. В случай, че имате душ кабина, това условие отпада.

Друга съществена особеност е, че мазилката не трябва да стига до самият под на домашната баня, тъй като в този участък много по-лесно ще се замърсява и събира вода там, което би довело до по-бързото й захабяване. Всички мазилки за баня може да бъдат почиствани с влажен парцал или гъба при необходимост.

Повече за употребата на мазилки за баня можете да разберете, ако ни пишете през формата за онлайн чат вдясно на вашия екран.

0