Информация

Паркет за офис – кой е най-добрият избор

Паркет за офис – кой е най-добрият избор

Решили сте да положите паркет във вашият офис и се чудите на какъв вариант да се спрете? Вече има много варианти на пазара, както ламиниран паркет, така и масивен или пък многослоен. Но има някои основни особености, с които трябва да се съобразите, преди да пристъпите към фактическата покупка и дори да ги предвидите преди да започнете търсенето.

Най-важният фактор, който има и основно значение за инвестицията ви в подова настилка за офис, това е собствеността. Ако взели под наем дадено помещение, то не е особено добра идея да инвестирате в прекалено дълготрайни решения, като масивен паркет например.

По-удачният вариант е да се спрете на висок клас ламинат, който ще ви излезе и по-изгодно от финансова гледна точка. В случай, че фирмения офис е ваша собственост, то съвсем спокойно можете да си позволите естествен паркет, било то масивен или пък многослоен. При наличието на подово отопление – задължително многослоен!

На второ място, основно нещо, което трябва да се вземе предвид е натовареността на офиса. Тук се има предвид човекопотока, от което зависи и износването на самият паркет. Когато дейността ви е такава, че изисква директен контакт в офис с много клиенти, то удачно е да изберете висок клас на износоустойчивост както на ламиниран паркет, така и на лак за паркет (когато сте избрали масив). По този начин ще съхраните по-дълго време подовата настилка и най-вече горният й слой. Подходящите класове на ламинат в този случай са: AC5/33 и AC4/32, които са предвидени за такъв тип натоварване.

Остава само последната част – цялостния интериорен дизайн. Цветовете на предлаганите модели ламиниран паркет в по-голямата си част наподобяват естествен паркет и често тип дюшеме. Има различни структури, релеф, шарки и имитации. Не е препоръчително да избирате много светъл, дори бял ламинат, или пък много тъмен, почти черен, тъй като лесно се замърсяват и поддръжката им е доста по-трудна.

Същото правило важи и за масивният паркет, разбира се. Ако пък искате офисът ви да бъде изключително луксозен и е ваша собственост, то бихте могли да изберете художествен паркет, от който освен красиви шарки, може да бъде изработено и логото на вашата фирма, както и много други изображения.

Ако планирате покупка на паркет за офиса, то можете да се възползвате от БЕЗПЛАТНА консултация с нас чрез прозореца за онлайн чат в реално време.

0