Информация

Дъбово дюшеме – качествен избор за прагматични хора

Дъбово дюшеме – качествен избор за прагматични хора

В търсене на една наистина качествена и дълготрайна подова настилка, можете да се спрете на варианта дъбово дюшеме. Познато с многобройните си положителни характеристики, дъбовото дюшеме е предпочитано в много домове от десетилетия наред.

Този тип дървен под е изключително устойчив във времето и сравнително лесен за поддръжка. Най-добрият вариант е да го положите в сравнително голямо помещение – като всекидневна например, за да можете да се наслаждавате на красотата му. А тя се крие в неговите широки дъски, фаската, която ги подчертава и топлият му мек жълтеникав цвят.

Самото дъбово дюшеме се произвежда в различни селекции, които в никакъв случай не означават по-ниско или по-високо качество. Това което ги различава е наличието на чепове и беловини, които са характерни за самото дърво. Една от най-често предпочитаните селекции на дюшеме от този тип е рустикалната – с множество чепове и беловини, радиална и тангенциална структура на дъските. Подходяща и за вили, къщи и интериори в ретро стил.

Избирайки дъбово дюшеме за вашият дом, вие правите една наистина дълготрайна инвестиция във вашият под. Можете да го експлоатирате десетки години, като е необходимо само периодично да се прилагат процедурите на циклене и лакиране или пък омасляване, в зависимост от вашите предпочитания. За да го съхраните по-дълго, използвайте висококачествени материали за обработката му – лепила, лакове, като важен е и професионалният монтаж разбира се.

Всяко дъбово дюшеме подлежи на допълнителен вид обработка. Ако с годините ви е омръзнал цветът му например, можете да го тонирате в избран от вас цвят от каталог. За рустикалната селекция в този случай са подходящи по-тъмните цветови решения, а за по-изчистените варианти бихте могли да се спрете и на светли нюанси, дори и бял цвят. Тези действия обаче, трябва да се извършват от професионалисти, които разполагат със специални машини или пък са усвоили достатъчно добре техниката на тониране.

Все по-търсено е и така нареченото състарено дъбово дюшеме, което е предварително обработено машинно или ръчно и наподобява много стара, дълго ползвана дървена подова настилка. В този вариант ефектите които могат да бъдат постигнати са много – следи от пирони, тесли, протъркани участъци, оцветявания, нагорял вид и други.

Попитайте за  дъбово дюшеме

0