Информация

Ламиниран паркет: 5 златни съвета преди покупката

Ламиниран паркет: 5 златни съвета преди покупката

Решили сте да закупите ламиниран паркет, но се колебаете, тъй като на пазара в момента има ужасно много варианти. Вероятно не можете да се спрете на конкретен цвят или пък модел, а не сте сигурни кой е най-подходящият ламиниран паркет за вашият дом или пък за конкретно помещение от него като спалнята например?

Ще ви споделим 5 златни съвета при покупка на ламинат:

1. Вид на помещението

Конкретизирайте видът на помещението – в някои типове помещения не са подходящи светли или тъмни цветове на ламиниран паркет. Например ако става въпрос за коридор, то по-добре е да изберете по-шарен вариант, в светлата гама, тъй като поддръжката му е по-лесна. Ако пък трябва да избирате ламиниран паркет за просторна всекидневна с достатъчно прозорци и слънчева светлина, то можете да си позволите и по-тъмен декор, имитация на орех или венге например.

2. Клас на износоустойчивост на ламиниран паркет

Клас на износоустойчивост на вашия ламиниран паркет – един от най-важните фактори при изборът на ламинат е класът на износоустойчивост на съответния модел. Има ламинати които са подходящи за доста натоварени помещения, като офиси и магазини например. Това са класове АС4/32 и АС5/33. Те са предназначени за голям човекопоток и срокът им на експлоатация е доста дълъг.

Такъв тип ламинат можете да сложите и във всекидневна например, но няма смисъл да го полагате в спалня, като по този начин да оскъпявате инвестицията в жилището си. Разбира се, ако прекалено много ви харесва даденият декор, нищо не пречи да го монтирате в спалнята. Но за такъв тип помещение са най-подходящи ламинатите от клас АС3/31.

3.Крайна цена на ламиниран паркет

Винаги питайте за общата цена на ламинирания паркет при неговата покупка. Тук трябва да бъдат включени следните артикули: подложка, первази, ъгли и тапи, лайсна, дюбел и винт, преходници, монтаж. Това са най-важните пера и съпътстващи елементи при покупката на един ламинат.

4. Доставката

Важно е да знаете дали доставката се заплаща допълнително. Дори и да е безплатна, добре е да попитате и качването до обекта дали се заплаща или пък е включено в цената.

5. Подгответе се с измервания на помещението

Преди да тръгнете да избирате съответния ламиниран паркет, бъдете подготвени. Направете си скица на помещението с размерите, ъглите и чупките. Това много ще ви улесни, тъй като може да ви се изготви съвсем точна ценова оферта за крайната цена на избран от вас декор ламиниран паркет.

За повече информация при покупка на ламиниран паркет можете да се свържете с нас от страницата ни за контакти или да използвате онлайн чат прозореца ни - долу в дясно на вашия екран, където на вашите въпроси ще отговори наш служител.


0