Информация

Аксесоари при полагане на масивен паркет

Аксесоари при полагане на масивен паркет

Момента с полагане на масивен паркет е един от най-важните етапи, който ще донесе продължителна и безпроблемна експлоатация на тези подови настилки. Освен качествен монтаж, задължителен фактор за всеки един под и подова настилка, то аксесоарите при полагане на масивен паркет са не само важни, но и определящи неговата устойчивост във времето.

Една подова настилка, независимо от вида й е немалка инвестиция, която хората правят и не би трябвало да позволявате компромис с необходимите материали за успешното й полагане и бъдеща експлоатация.

Що се отнася до полагане на масивен паркет, ето и най-важните аксесоари за паркет, на които трябва да заложите:

Лепило за паркет

Избора на лепило за паркет е един изключително важен детайл при полагане на качествен масивен паркет. От вашия избор в тази насока зависи доколко здраво ще бъде залепен паркета към пода, от една страна, а от друга – с каква продължителност във времето ще бъде това залепване. Нерядко се случва да се прави избор на евтино и нискокачествено лепило за паркет, а след време последиците са меко казано видими.

Качественото лепило трябва да притежава достатъчно еластични свойства, така че да издържа на опъване и натиск, като по този начин се предотвратява последващото му счупване. Лепило за паркет, което не притежава тази основна характеристика, след време се чупи, а това крие риск не само за отлепването на самия паркет от замазката, а дори и отчупване на части от самата замазка.

Лак за паркет

Още нещо, което не бива да подценявате е изборът на лак за масивен паркет или друг тип подови настилки, които изискват подобно третиране. Ако става въпрос за спалнята, то можете да ползвате и по-ниски класове лак за паркет, тъй като натовареността на това помещение не е много голяма.

При избор на лак за паркет за всекидневната или коридора, то задължително трябва да се спрете на по-висок клас материали, които са достатъчно устойчиви на тези помещения, защото ги посещавате най-често. Самата износоустойчивост на лакът за паркет трябва да бъде по-висока, а нанасянето му – поне 2-3 ръце.

 

Тези два аксесоара са от водещо значение за продължителната и приятна употреба на вашата подова настилка или конкретно – масивен паркет. Всеки един компромис с качеството им, би могъл да доведе до неприятни последствия за вас, които често трудно се отстраняват. В някои случаи може да се наложи дори и демонтаж и повторно монтиране на подовата настилка, или пък често циклене и лакиране на паркет, нещо, което едва ли ще ви зарадва.

За повече информация относно аксесоарите при полагане на подова настилка, независимо дали паркет, или друг тип, посетете шоурума на Sunrise на адрес ул. Иван Денкоглу 46, София. Можете да се свържете с нас и като използвайте бутона по-долу.

Консултация при полагане на паркет

0