Информация

Декоративни мазилки: Да изградим съвършен дом

Декоративни мазилки: Да изградим съвършен дом

Искате да направите своят дом съвършен? Започнете от стените и по-точно така наречените декоративни мазилки. Пред вас ще се разкрие един наистина необятен свят от възможности и комбинации.

Изборът на интериорни мазилки като интериорно решение е свидетелство за подчертан индивидуализъм, стил и вкус. Вариантите, релефът, структурата и цветовете са наистина разнообразни, а правилното им съчетаване ще доведе до зашеметяващи резултати.

От стандартната венецианска мазилка, през различни перлени ефекти до съвсем матови модели интериорните декоративни мазилки могат напълно да преобразят едно помещение. Ретро или модерен ефект може лесно да бъде постигнат върху стената, чрез конкретен вид мазилка. Техниките на нанасяне също са многообразни, а някои специфични варианти на мазилки се постигат, чрез употребата на специално разработени за целта професионални инструменти – четки, гъби и други.

Посредством специална техника на нанасяне на мазилки, можете да изградите наистина уникален дизайн на вашите стени, който никой друг дом няма да има. Това се дължи допълнително на факта, че все пак полагането на мазилки е един вид творческа работа на майсторите и те не биха могли да повторят напълно същата работа на друго място.

Все повече се работи върху нови и нови иновации при този тип продукти, като освен разработки в релефа и иновативни материали, можете да срещнете и вградени частици във избраните от вас мазилки за по-голям блясък или пък метални ефекти. Благодарение на тези разработки бихте могли да направите акцент върху определена стена или дори цяло помещение. Повечето мазилки вече са миещи се, така че поддръжката им е изключително лесна. Някои модели са подходящи за нанасяне и в баня, стига да не бъдат обливани с вода, но същевременно влагоустойчиви в голяма степен.

Развихрете въображението си и изберете подходящите за вашата концепция мазилки. Започнете със самата структура, след това избор на цвят, който да бъде добре съчетан с меката мебел и подовата настилка. Не е нужно да се спирате само на един цвят, всъщност може да направите комбинации, или преливащи се цветове.

Някои мазилки позволяват комбинирането на 3-4 цвята дори. Остава само изпълнението върху стените от избран от вас професионален майстор. Или пък сами да нанесете сместа, при по-обикновените модели, които не изискват специфична технология и инструменти.

Повече можете да разберете, ако ни посетите, използвате страницата ни за контакт или онлайн чат формата ни.

0