Информация

Антиграфити продукти – сигурен начин за защита на фасадата

Антиграфити продукти – сигурен начин за защита на фасадата

Все по-често се срещат ужасните драсканици по фасадите на сгради, което популяризира използването на антиграфити продукти. Не само частни домове, но и много обществени постройки са загрозени с така наречените графити – „творческа“ проява на съвременните хулигани.

Със спрей или пък маркери, разноцветни надписи унищожават не само красиви мазилки, но също така и облицовки от камък, метал, дърво и други. Ако ви е писнало да пребоядисвате вашата фасада, с едничката цел да прикриете графитите, то има решение за този ваш проблем. От една страна лесно можете да премахнете рисунките, от друга, можете да направите защита срещу последващи прояви от подобен тип.

Премахване на графити

Graffiti Remover е специално разработен гел за премахване на графити. Може да се нанася върху камък, дърво, метал, мазилка, тухли. Трябва да имате предвид, че основата е необходимо да бъде здрава – мазилката например да е достатъчно устойчива и да не е наранена нейната цялост.

В противен случай рискувате да бъде свалена и част от нея. Употребата на този продукт е много лесна. Нужна ви е само четка, с която да положите достатъчно количество от Graffiti Remover, както и влажен парцал, а понякога, когато се налага – шпакла, за премахването на засегнатите участъци.

След нанасянето на гела се изчаква около 30-40 минути докато започнете да забелязвате действието на химическата реакция – местата с нанесени графити буквално се отлепват от мазилката или камъка. Където е необходимо – почиства се с влажният парцал.

Превантивни антиграфити продукти

След като вече сте почистили дадено пространство, добре е да направите и последваща защита срещу графити. Това може да бъде извършено посредством Isograff – защитаващ продукт. Преди нанасянето му, обаче се налага да бъдете сигурни, че повърхността е миеща се и водонепропусклива.

Важно е да знаете, че обсегът на нанасяне във височина, трябва да не бъде по-малко от 3 метра, защото изобретателността на уличните творци е доста голяма и рискувате да бъдат засегнати фасадите на по-ниско от това ниво. След като вече е нанесен с четка, валяк или компресор, Isograff леко ще потъмни цвета на фасадата, но за сметка на това ще имате една наистина добра защита срещу графити.

Дори да бъде надраскан, почистването му е много лесно. Отстраняването става само с топла вода и парцал, или пък водоструйка.  Премахвайки ги веднъж, ще се наложи да нанесете нов слой от този продукт, но при всички положение това решение е много по-евтино, бързо и лесно, отколкото пребоядисването на фасадата.

 

Попитайте за нашите антиграфити продукти през нашия панел за онлайн чат с наш служител или на страницата ни за контакти


0