Информация

Винилови подови настилки: Какво трябва да знаем

Винилови подови настилки: Какво трябва да знаем

Употребата на винилови подови настилки добива все по-голяма популярност у нас. Те са вече много добре познати по целия свят и намират доста широко приложение. Някои ги сравняват с добре познатия балатум, но трябва да знаете, че тези два вида стоки нямат нищо общо по между си. Качеството на този тип продукти, както и широката гама от декори са на доста високо ниво. Иновациите не са подминали и този вид артикули. А ето и едни от най-важните предимства на виниловите подови настилки.

На първо място това е тяхната доста продължителна експлоатация. Десетилетия наред можете да се наслаждавате на вашият винилов под, тъй като неговата устойчивост е много по-висока от тази на ламинираните паркети например. Друго много важно предимство е лесната поддръжка. Красивите винилови подови настилки имат антистатични, поради което не привличат допълнително прах върху пода. Почистването им е изключително лесно, като не са необходими специални препарати за почистване или поддръжка. Трябва ви само подходящ парцал и хладка вода.

Едно от най-големите предимства на елегантните винилови подови настилки е тяхната устойчивост на влага и вода. За разлика от всички видове паркети, те не се деформират от наличието на влага върху или под тях. Монтажът им е много лесен – плоскостите са с вградена заключваща система, подобно на ламинатите. Демонтирането им е също толкова просто, както и монтирането, което е удобство, когато решите да ги замените с друг модел или просто желаете да положите друг тип подова настилка. Важен факт е, че тези подови настилки са подходящи и за подово отопление, в случай че сте предпочели този метод на отопляване на жилището ви.

Декорите на самите винилови подови настилки са най-разнообразни. Повечето модели наподобяват различни видове паркет, също както и при ламинираните паркети. От античен дъб, през имитации на тониран паркет тип дюшеме, че дори и камък, този тип подови покрития са наистина с отлична визия. Впечатляващо, някои дизайни са толкова добре изработени, че дори притежават релеф, свойствен за естествените паркети, които копират.

Изберете винилова настилка по ваш вкус

0