Информация

Как да разберем дали отзивите за пране на килими са истински?

Как да разберем дали отзивите за пране на килими са истински?

В търсенето на идеалната фирма за пране на килими човек може да попадне на много различни мнения в интернет, някои от тях положителни, а други – отрицателни. Проблемът е, че трудно се открива разликата между истинските и нереалните мнения, а такива за съжаление много често преобладават по повечето фирми и форуми.

Всеки иска да направи реклама на фирмата си или да спретне малка анти-реклама на конкуренцията. На вас това обаче по никакъв начин не ви помага, защото вие, разбира се, искате да научите нещо истинско и да видите какво е реалното качество на работата, която хората от съответната фирма вършат.

Все пак ще ги пуснете в дома си, ще им поверите килимите си и ще им платите с парите, които сте спечелили с много труд. За да откроите обаче истинските от неистинските мнения, не е нужна прекомерна експертност, а само малко повече наблюдателност, и разбира се – да включите интуицията си и да я оставите да ви насочи.

Това разбира се важи с пълна сила и относно фирмите за поставяне на подови настилки. За разлика от Sunrise-BG.com – интериорни решения, много конкуренти прибягват до подобни схеми за фалшиви оценки. Това ни принуди да напишем и най-добрите методи, с които да разобличите измамниците от качествените услуги. Без значение дали са свързани с поставяне на первази, изпиране на килими или коли под наем – след като прочетете тази статия ще можете бързо и лесно да ги отсявате.

Оценка

Когато търсите информация за различните фирми за пране на килими има различни начини, по които да разберете дали мненията са истински. Ще попитате защо биха се публикували нереални мнения, ето защо, бързаме да ви отговорим, че това може да има за цел реклама или пък анти-реклама.

И така… за да отсеете истинни от неистинни твърдения, можете да обърнете по-сериозно внимание на оценките, които хората са поставяли под услугата. Видите ли опция за гласуване на оценка от 1 до 5, при което всички са оценили с 5, това трябва да е ясен сигнал за нередност.

Или обратното – ако всички са поставили слаба оценка, което също е малко нереалистично. Добре е оценките да бъдат разнообразни и да варират в цялата възможна гама. Това лесно може да се разтълкува като сигнал, че оценката е реалистична.

Дори и най-добрата фирма понякога може да разочарова свой клиент. Причина може да е цената или пък качеството на работата, а защо не и това, че фирмата например е закъсняла и не е пристигнала на адреса в уречения час.

В същото време, дори и най-лошите фирми понякога попадат на изключително толерантни хора, които поставят високи оценки, било то и от неудобство. Ето защо, разнообразието е добър знак, като разбира се гледате оценката да клони към по-високите стойности.

Изказ

Друг интересен начин откриване на фалшиви мнения е изказът, който е използван в мненията по форумите и социалните мрежи. В стремежа си да изглеждат истински и небрежни, повечето хора, оставящи фалшиво мнение в някой форум преиграват и звучат изключително просташко и жаргонно.

Това трябва да бъде за вас ясен сигнал за неистинност, защото дори и най-невъзпитаните хора се стремят да звучат делово и културно пред погледите на много хора. Ето защо, ако видите, че някой е проявил прекален уклон към жаргон, това трябва да ви сигнализира невярност.

Друго, на което трябва да обърнете внимание, е това дали някой не изпада в прекалено големи подробности и детайли. Обикновено хората са изключително кратки в подобни мнения и пишат отзиви от типа на “Работят бързо, работата е качествена, добро цена и обслужване”, или “Вече ходя върху нов естествен паркет“, което се побира в рамките на едно изречение.

Прекалените хвалби и суперлативи, които звучат твърде захаросано, най-често не са реални. Обикновено отрицателните мнения са по-дълги, защото някой може да желае да изрази кое точно не му допада. Ако почувствате дори и най-малко съмнение в истинността на това, което четете, доверете са на усета си, той най-вероятно не ви подвежда.

Персонажи

Лесен начин да откриете нереалистични мнения по форумите е като обърнете малко по-голямо внимание на персонажите. Обикновено хората, които измислят нереални мнения и персонажи искат да бъдат бързи и измислят възможно най-прости имена, за които може всеки да се сети.

Като цяло по-истинските прякори по форумите са тези, които са по-завъртяни и сложни. Това като цяло се отдава на факта, че всеки човек иска да се открои и да направи впечатление, така че в повечето случаи човек влага максимума от себе си, за да си измисли интересен прякор. При истинските коментари също има някои прости и кратки имена, но определено те представляват значително по-малка част като процент.

Ако видите списък с персонажи, чиито имена наподобяват списък за покани на сватба, особено ако са написани със стил като П.Петров или М.Михайлова, Иван И. или Нина Г., тогава е добре да се замислите, защото хората рядко оставят подобни инициали по форумите. И обратното – ако видите много прякори, особено ако много от тях ви звучат оригинално, тогава нещата изглеждат всъщност много по-реалистично.

Свържете се с нас още днес и получете безплатна консултация, за това кой е най-подходящият ламиниран паркет за вашия дом или офис.

0