Лак за паркет

Лак за паркет - устойчивост и перфекционизъм

Финалното покритие в лицето на качествен лак за паркет е изключително важно за устойчивостта на вашите подови настилки. Ние от Sunrise предлагаме широко разнообразие от лакове за паркет, с различни характеристики и свойства:

  • Водни лакове
  • Полиуретанови лакове за паркет
  • Еднокомпоненти лакове
  • Двукомпонентни лакове
  • Цветни лакове за паркет

В зависимост от вашите нужди можете да изберете някои от по-горните видове лак за паркет. Когато търсите този тип аксесоари за подови настилки в заведение, офис и други подобни помещения с по-висока натовареност, то най-добре е да изберете такива, които имат по-голяма износоустойчивост.

Това естествено оскъпява вашата покупка, но избора на висококачествен продукт, когато говорим за лак за паркет и подови настилки наистина си струва. Препоръчително е нанасянето да става на няколко слоя (ръце) – поне 2-3. В някои случай дори и повече, като това можете да уточните с нашите консултанти, които да ви предложат най-ефективното решение според вашите нужди.

В случай, че става въпрос за помещения с по-ниска натовареност, то можете да спрете и на по-евтин вариант, като се препоръчва да бъдат положени поне 2 слоя(ръце) лак за паркет.

 

Лак за паркет Idro 2K

Изключително висококачествен лак за паркет, двукомпонентен, водно-полиуретанов. Лак за паркет IDRO 2KПодходящ е както за помещения с ниско натоварване, като спални например, така и за по-натоварени такива, като офиси, всекидневни, магазини и други.

Има много висока устойчивост на изтъркване и износване, въпреки факта, че е на водна основа. Не съдържа NMP (N-Methyl-2-pyrrolidone). Характеризира се с висока прозрачност, което придава натурален вид на паркета. Предлага се в 3 варианта – мат, екстра мат и сатен, в зависимост от вашите предпочитания.

Разходна норма: 70-90гр/кв.м. с валяк / за 1 ръка

Страна на произход: Италия

Търговска марка: Vermeister

 

Лак за паркет Aqua Play 2

Двукомпонентен водно-полиуретанов лак със съотношение 10:1. Лак за паркет AQUA PLAY 2Не съдържа NMP и е с ниско съдържание на летливи емисии. Характеризира се с висока износоустойчовост, което го прави подходящ както за жилищни помещения, така и за офиси и магазини, където има високо натоварване на пода.

Лесен е за нанасяне и има отлични показатели при разливане, което води до безупречен вид на подовата настилка. Предлага се във вариант екстра мат.

Разходна норма: 80-100гр/кв.м. с валяк / за 1 ръка

Страна на произход: Италия

Търговска марка: Vermeister

 

Лак за паркет Aqua Play 1

Този еднокомпонентен лак за паркет има доста добри характеристики. Лак за паркет AQUA PLAY 1Съставът му включва мастни киселини и акрилни смоли, което допринася за добрите му свойства. Той има доста висока еластичност, благодарение на специално разработената технология от Vermeister, която се нарича S-XL. Този лак за паркет е с добра устойчивост на изтъркване, издраскване и износване. Химическата му устойчивост е еквивалентна на двукомпонентните водни лакове. Предлага се във варианти мат и сатен.

Разходна норма: 80-100гр/кв.м. с валяк / за 1 ръка

Страна на произход: Италия

Търговска марка: Vermeister

 

Лак за паркет Devadur 40 A+B

Полиуретанов лак за паркет с два компонента. Добре познат на нашия пазар, този лак за паркет е често търсен поради добрите му качества на отлична цена. Лак за паркет Devadur 40 A+BХарактерен е с висока износоустойчивост, което го прави подходящ, както за домашни помещения, така и за офиси и магазини. Предлага се в два варианта – сатен и гланц.

Разходна норма: 100-120гр/кв.м. с валяк / за 1 ръка

Страна на произход: Испания

Търговска марка: Deva

 

Лак за паркет WS 2K Duo

Полиуретанов лак за паркет на водна основа двукомпонентен. Характеризира се с висока износо устойчивост, както и издръжливост на въздействието на химикали. Лак за паркет WS 2K DuoПодходящ е за по-натоварени помещения като офиси, ресторанти, магазини и други. Отговаря на клас А по отношение интензивност на износване, както и висок клас на издръжливост съгласно Австрийската норма С2354. Предлага се във варианти мат, сатен и гланц. Матовият вариант запазва естествения натурален вид на дървото.

Разходна норма: 100-120гр/кв.м. с валяк / за 1 ръка

Страна на произход: Германия

Търговска марка: Loba

 

Лак за паркет WS Life

Еднокомпонентен воден лак за паркет. Този лак е подходящ за жилища, където обикновено няма голямо натоварване на подовата настилка. Лак за паркет WS LifeТой е лесен за нанасяне и със сравнително добра устойчивост на износване – това са основните характеристики на този лак за паркет, които го отличават от останалите. Ако търсите бюджетно решение, то този вариант при избор на лак е подходящ за всеки дом. Предлага се единствено във вариант сатен.

Разходна норма: 100-120гр/кв.м. с валяк / за 1 ръка

Страна на произход: Германия

Търговска марка: Loba

 

Лак за паркет WS Viva

Един междинен вариант между лаковете за паркет от сериите WS Life и WS 2K Duo е именно WS Viva. Той предлага едно балансирано и оптимално решение. Лак за паркет Devadur 40 A+BПоради добрите му характеристики и отлична цена, той е един от най-търсените продукти, когато става въпрос за лак за паркет. Добра износоустойчивост, подходящ както за жилищни помещения, така и за офиси, но не с прекалено високо натоварване. Еднокомпонентен и не съдържащ вредни за здравето разтворители (NMP).

Разходна норма: 100-120гр/кв.м. с валяк / за 1 ръка

Страна на произход: Германия

Търговска марка: Loba

 

Често задавани въпроси за лак за паркет

  • Какъв лак за паркет е подходящ за спалня?

    Тъй като спалнята не е помещение с висока натовареност и не прекарваме прекалено много време в нея, то можете да използвате и по-евтин лак за паркет, като например WS Viva на водна основа или полиуретанов лак за паркет Devadur.

  • Как се изчислява разходната норма на лак за паркет?

    Като цяло разходната норма е приблизително еднаква за различните видове лак за паркет – около 100-120 грама на квадратен метър за един слой, нанесен с валяк. В зависимост от натовареността на помещението се препоръчват минимум 2 слоя лак, тоест около 200 грама на квадратен метър.

    Така, ако използвате полиуретанов лак за паркет Devadur и обработвате пода в спалнята например, то разходът ще бъде  приблизително 0,2 кг  при цена от 16.80лв за килограм, това прави крайна стойност от 3,36лв за квадратен метър при нанасяне на 2 слоя лак.